Vad får du göra själv?

Kanske har du viss erfarenhet av elinstallationer själv och känner att du klarar av att sköta saken på egen hand. Det finns många duktiga amatörer ute i landet, men det gäller verkligen att man vet vad man sysslar med när det gäller el. Det finns tydliga lagar och regler kring de saker man får och inte får gå på själv, hur duktig man än är. Bland elinstallationer som man själv gärna får ge sig på, om man har kunskap och erfarenhet, syns:

Byta proppsäkringar, glödlampor och lamphållare
Montera skarvsladdar, sladdströmbrytare och stickpropp
Byta befintliga vägguttag och strömbrytare med högst 16 A (i egen kapsling eller dosa)

Vid minsta känsla av osäkerhet hoppas vi att du ringer oss, för oss är inget för svårt - eller för enkelt.

Vad måste göras av en behörig elektriker/elinstallatör?

Det mesta som rör elektricitet ska faktiskt genomföras av en behörig elektriker och att lista allt här skulle ta upp för mycket plats. Vi kan dock lista några vanliga typer av installationsarbeten som vi ofta ägnar oss åt.

Förändringar i fasta installationer
När ojordade vägguttag ska bytas ut till jordade
Elinstallationer i våtutrymmen
Installation av värmekabel eller golvvärme
Installation av kabel under jord

Belysning

En ganska stor del av vårt arbete handlar faktiskt om belysning. Vi sköter den praktiska biten medan du, eller eventuellt en inredningsarkitekt, står för den estetiska. Givetvis delar vi med oss av tips och råd om du frågar oss, men vår specialitet ligger inom att skapa kvalitetslösningar för belysning i hem och på arbetsplatser. Vi är alla beroende av elektriskt ljus, vissa mer än andra, men belysning har också en viktig estetisk funktion.

Välkommen till oss för att diskutera olika belysningslösningar.

Larm

Smarta hem och effektiva säkerhetssystem efterfrågas allt mer. Vi håller oss uppdaterade vad gäller dessa koncept och tillskansar oss den kunskap som krävs för att hjälpa dig med även de mest avancerade koncept. Vi vill att du ska känna dig trygg och bekväm i vardagen och hjälper dig mer än gärna att förverkliga dina visioner.

Nät

Inte nog med att vi är djupt beroende av ström för att få vardagen att rulla, vi är också väldigt avhängiga på tillgängligheten till snabb och problemfri uppkoppling till internet. Som din elektriker i Linköping hjälper vi dig att installera en uppkoppling som tillfredsställer dina behov.